Hydepark
I n f o r m a c j a:
Tu rozmawiamy o wszystkim, szczególnie o tym, co tematycznie nie pasuje do pozostałych grup.
Tu rozmawiamy o wszystkim, szczególnie o tym, co tematycznie nie pasuje do pozostałych grup.
N o w e w i a d o m o ś c i:
Re: Olkusz-miasto nieprzyjazne biznesowi
chłopie to ty chcesz aby ci sciezki rowerowe asfaltowali ? szlaki rowerowe przez las wyznaczone,a na drogach pojedyncze zakaly tamujace ruch, a nie rowerzyści którym ...
(07 wrz, 21:24, dziurabudżetowa, Olkusz)
(07 wrz, 21:24, dziurabudżetowa, Olkusz)
Całe władze Olkusza TO STARA SITWA robią tylko pod siebie!!! Nie myślą o prostych ludziach. Gdzie nowe zakłady pracy???!!! Gdzie przemyślane inwestycje???!!! wszystkie chodniki i ...
(06 wrz, 15:58, mir, Olkusz)
Re: Który Osrodek Szkolenia Kierowców?
(06 wrz, 15:58, mir, Olkusz)
..ale żeczewiście polecam Panią Annę.
(04 wrz, 21:05, hehe, Olkusz)
(04 wrz, 21:05, hehe, Olkusz)
Wiadomo gdzie piszą właściciele ośrodków jak zachwalają że są b.dobrą szkołą...
Widać gdzie pisze właściciel a gdzie uczeń.
(04 wrz, 21:04, hehe, Olkusz)
(04 wrz, 21:04, hehe, Olkusz)
Ja zdawałek u pani Ani polecam serdecznie cena jest wysoka ale się opłaca iść do porządnej szkoły jazdy niż do szmelcu.
Wszystko jest wliczone w cene ...
(04 wrz, 20:43, Miły_, Olkusz)
(04 wrz, 20:43, Miły_, Olkusz)
Ja polecam panią Anię tam na prawde wiadomo że szkolą.
Zdałam za 1 razem.
Instruktorzy są uprzejmi i dobrze tłumaczą.
(04 wrz, 20:05, Ola55, Olkusz)
zatrudnie MECHANIK ANGLIA – Renault Citroen Peugeot
(04 wrz, 20:05, Ola55, Olkusz)
MECHANIK Renault Citroen Peugeot WIELKA BRYTANIA
TYLKO Z DOSWIADCZENIEM W AUTORYZOWANYCH STACJACH.
Znajomosc systemow diagnostycznych konieczna, np. planet / nexia / clip.
Kursy i szkolenia mile widziane. Angielski ...
(01 wrz, 11:59, Komorowski, Dam pracę)
Re: Kurs angielskiego
(01 wrz, 11:59, Komorowski, Dam pracę)
Ja osobiście dużych szkół nie polecam, sam uczęszczam już kilka lat tutaj
http://www.english-school.pl/
i jestem bardzo zadowolony ;) Można uczyć się na zajęciach indywidualnych lub w grupach ...
(01 wrz, 11:11, Mateusz, Olkusz)
Korepetycje z matematyki
(01 wrz, 11:11, Mateusz, Olkusz)
Udzielę korepetycji z matematyki (każdy poziom).
matematykaa24@op.pl
(31 sie, 15:01, matematyka, Szukam pracy)
(31 sie, 15:01, matematyka, Szukam pracy)
Ja polecam Włodka, nie wiem jak w innych ośrodkach ale we Włodku wszystko elastycznie sobie dopasowywałem, miałem bardzo miła instruktorkę (Beata), dzięki której zdałem za ...
(31 sie, 11:05, Mateusz, Olkusz)
(31 sie, 11:05, Mateusz, Olkusz)
Re: Nasz poseł zaczyna działać
Autor: ~land rover
Data: 30 lip 2010, godz. 16:46
Data: 30 lip 2010, godz. 16:46
już w przyszłym roku wybory parlamentarne...rozliczymy was haha
Autor: ~latawiec
Data: 30 lip 2010, godz. 19:29
Data: 30 lip 2010, godz. 19:29
a guzik rozliczysz, wybierzesz takich samych leni tylko innej opcji.wszyscy dobrzy ale przed wyborami a potem.....szkoda gadac.
Autor: ~ker
Data: 30 lip 2010, godz. 21:50
Data: 30 lip 2010, godz. 21:50
Chłopie, on nawet nie pójdzie do urny, olać chooya 

Autor: ~antyker
Data: 31 lip 2010, godz. 00:00
Data: 31 lip 2010, godz. 00:00
olej sie sam chooyu

Od lat mówi się o ściągnięciu do Olkusza jakiegoś większego inwestora ,by zmniejszyć bezrobocie,które jest chyba dużym problemem.Nie myślę o kolejnym markecie tylko o takim zakładzie gdzie wreszcie możnaby zatrudnić większą ilość ludzi.. i z którego miasto miałoby korzyść (myślę o podatkach)Panowie posłowie,szczególnie panie Ryszka(widzę,że biura obserwują forum)ruszcie się,bo czas szybko biegnie.Kiedyś będziecie musieli nam spojżeć w oczy.Co powiecie?Są wsie,które pościągały inwestorów do siebie i kwitną a Olkusz,który ma tak doskonałe położenie umiera.Zawdzięczamy to tylko temu,że do władzy pchają się ludzie nie nadający się do tego i dobrze wiemy kto na tym korzysta.
Autor: ~land rover
Data: 31 lip 2010, godz. 12:00
Data: 31 lip 2010, godz. 12:00
Zobaczycie co będzie jeśli za kilka lat skończą się złoża w ZGH.Zakład oraz powiązane z nim firmy padną...Kilka tysięcy ludzi na bruk... Bezrobocie wzrośnie...ale co w tym kierunku zrobił poseł jeden z drugim żeby było lepiej? Jakich inwestorów ściągnął do olkusza ? Teraz gdy PO podwyższyło vat do 23% to żaden inwestor tu nie zainwestuje.
Autor: ~nn
Data: 31 lip 2010, godz. 14:23
Data: 31 lip 2010, godz. 14:23
ja kto co będzie? wzorem naszch dziadow kozy,gęsi paść będziem, Idzie moda na rewitalizacje: olkuskiej starowki,pustyni błędowskiej przyjdzie kolej na reanimowanie owcy olkuskiej.Tylko dlaczego miasto wprowadzilo zakaz hodowli zwierząt gospodarskich(nawet kur) w miescie tego to już nie rozumiem.
Autor: ~burek
Data: 1 sie 2010, godz. 16:22
Data: 1 sie 2010, godz. 16:22
Może zamiast dużego inwestora ściągnąć stu małych? Tylko wtedy nie będzie w tych małych korytek do objęcia jak w dużej. Od lat rządzący Olkuszem tak na prawde to zajmują się administrowaniem biedą, po kolei upada przemysł a oni zawszem są na stanowistkach gdzie jest kasa, jeszcze troche tego zostało więc mało prawdopodobne żeby chcieli coś zmienić. Posłowie raczej niewiele mogą tu zrobić ale jeden z nich jest szefem partii która sprawuje władzę w Olkuszu. Obserwując to co się dzieje można odnieść wrażenie, że największym zadanie tej partii w Olkuszu jest ukrycie faktu istnienia posła i zarazem swego szefa. Ciszej i wszystko gra!
Autor: ~ktoś
Data: 1 sie 2010, godz. 18:05
Data: 1 sie 2010, godz. 18:05
no to wam napisze jak wladze miasta dbaja o przyszłych inwestorow,swoich mieszkancow.Wokoł szpitala masa ugorow.Plany przestrzenne przewidywaly te tereny pod zabudowe komercyjna,Wlaścieile dzialek zapalili sie w kierunki budowy różnych sklepikow,warsztatów,myjni,parkingu a miasto powiedziało a FIGA dostaniecie plany na budowę.Z tych terenow to my wykupimy od was pas działek wzdłuz drogi pod zieleńce, Wykupimy,ale nie teraz bo nie mamy pieniędzy.Jaki jest los wykupionych przez urząd za 30 zl/m2 działki pod zieleniec wszyscy wiedza.Miasto sprzedaje je potem jako dzialke budowlane/komercyjne po horendalnych cenach.Właściciele tez umieja liczyc i powiedzieli urzędowii FIGE wam sprzedamy,bo my tez umiemy sobie zieleniec założyc na wlasnej działce, np. wokól pubu/sklepu. Na to urząd no to FIGE dostaniecie, a nie zatwierdzony plan zagosodarowaia.I tym sposobem zamiast osiedla domków,sklepow,warsztatow,mamy ugory.Urząd w swj zachlanności nie pozwoli mieszkancom nic tam robic,ludzie w swym uporze czekają na zmianę mentalności urzędu, a ugory pokrywają smieci rozwiewane z oś mlodych.Przepychanki trwaja ponad 20 lat,urząd co jakis czas zleca pracowniom projektowym w Krakowie projekt zagospodarowania za które buli ciężka forse, a ktore i tak potem nie zatwierdza.Pieniądze wydane,ludzie skłóceni,urząd sie cieszy że ma spokoj z inwestorami,nie musi drog budować,podłłączac media itd itp .
Autor: ~andrew
Data: 1 sie 2010, godz. 18:39
Data: 1 sie 2010, godz. 18:39
8 milionów zł zostało wydane na remont rynku...powiedzcie czy dzięki temu powstaną nowe sklepy w rynku i nowe miejsca pracy? Nie! Pozostaną te same sklepy ...a na osiedlu mogłyby powstać nowe firmy...a gdyby 8 mln zł zainwestować w remont dróg powiatowych to nie jeden nowy inwestor by się pojawił...Pojedź do Klucz i zobacz jaką pani wójt zrobiła piękną drogę wjazdową od strony Olkusza i widać że dba o miasto...a w Olkuszu drogi są dziurawe bo władza stawia sobie pomniki przed oknami zamiast remontować drogi!!! Inwestorów nie obchodzi rynek bo na nim nie będą stawiać fabryk...ich obchodzi stan dróg i plany zagospodarowania,prrzetargi na atrakcyjne działki... Może trzeba wybrać nowego burmistrza który zmieni plany zagospodarowania,sprzeda ciekawe działki i ściągnie inwestorów np.umarzając im podatek na rok...potrzeba nam kogoś z jajem kto remontuje dziurawe drogi zamiast narzekać że nie ma pieniędzy...wybory tuż tuż...