rejsy

Hydepark

I n f o r m a c j a:
Tu rozmawiamy o wszystkim, szczególnie o tym, co tematycznie nie pasuje do pozostałych grup.
N o w e  w i a d o m o ś c i:
Re: Olkusz-miasto nieprzyjazne biznesowi
chłopie to ty chcesz aby ci sciezki rowerowe asfaltowali ? szlaki rowerowe przez las wyznaczone,a na drogach pojedyncze zakaly tamujace ruch, a nie rowerzyści którym ...
(07 wrz, 21:24, dziurabudżetowa, Olkusz)
Re: Olkusz-miasto nieprzyjazne biznesowi
Całe władze Olkusza TO STARA SITWA robią tylko pod siebie!!! Nie myślą o prostych ludziach. Gdzie nowe zakłady pracy???!!! Gdzie przemyślane inwestycje???!!! wszystkie chodniki i ...
(06 wrz, 15:58, mir, Olkusz)
Re: Który Osrodek Szkolenia Kierowców?
..ale żeczewiście polecam Panią Annę.
(04 wrz, 21:05, hehe, Olkusz)
Wiadomo gdzie piszą właściciele ośrodków jak zachwalają że są b.dobrą szkołą... Widać gdzie pisze właściciel a gdzie uczeń.
(04 wrz, 21:04, hehe, Olkusz)
Ja zdawałek u pani Ani polecam serdecznie cena jest wysoka ale się opłaca iść do porządnej szkoły jazdy niż do szmelcu. Wszystko jest wliczone w cene ...
(04 wrz, 20:43, Miły_, Olkusz)
Ja polecam panią Anię tam na prawde wiadomo że szkolą. Zdałam za 1 razem. Instruktorzy są uprzejmi i dobrze tłumaczą.
(04 wrz, 20:05, Ola55, Olkusz)
zatrudnie MECHANIK ANGLIA – Renault Citroen Peugeot
MECHANIK Renault Citroen Peugeot WIELKA BRYTANIA TYLKO Z DOSWIADCZENIEM W AUTORYZOWANYCH STACJACH. Znajomosc systemow diagnostycznych konieczna, np. planet / nexia / clip. Kursy i szkolenia mile widziane. Angielski ...
(01 wrz, 11:59, Komorowski, Dam pracę)
Re: Kurs angielskiego
Ja osobiście dużych szkół nie polecam, sam uczęszczam już kilka lat tutaj http://www.english-school.pl/ i jestem bardzo zadowolony ;) Można uczyć się na zajęciach indywidualnych lub w grupach ...
(01 wrz, 11:11, Mateusz, Olkusz)
Korepetycje z matematyki
Udzielę korepetycji z matematyki (każdy poziom). matematykaa24@op.pl
(31 sie, 15:01, matematyka, Szukam pracy)
Ja polecam Włodka, nie wiem jak w innych ośrodkach ale we Włodku wszystko elastycznie sobie dopasowywałem, miałem bardzo miła instruktorkę (Beata), dzięki której zdałem za ...
(31 sie, 11:05, Mateusz, Olkusz)
 GrupyWątki • «»Nowy wątekSzukajZaloguj
Idź do strony:  1| 2| 3| »
Nasz poseł zaczyna działać
Autor: zofia12
Data: 26 lip 2010, godz. 08:29
Dziś przeczytałam,że nasz poseł J.O. zapisał się do komisji Maciarewicza.Zmartwiło mnie to ,bo już całkiem przepadnie sprawa parawanów dżwiękochłonnych dla Olkusza,które zobowiązał się załatwić zaraz po wyborach.Nie bedzie na to czasu.
Re: Nasz poseł zaczyna działać
Autor: ~land
Data: 26 lip 2010, godz. 19:18
masz wakacje Zosiu, jak się ma 12 lat to szkoda marnować czasu na rzeczy, których nie rozumiesz (np. polityka)
Autor: ~land rover
Data: 27 lip 2010, godz. 10:42
land jeśli ty sie tak dobrze znasz na polityce to powiedz co konkretnie posłowie nam mieszkańcom olkusza załatwili...relację z wizyty wyborczej Kaczyńskiego w Sosnowcu? Hahahahaha winking smiley Owszem kiedyś poseł załatwił pociąg pospieszny do Warszawy przez Olkusz...dziś chyba tego pociągu już nie ma tak?...chociaż remont dworca pkp by załatwił to by była pamiątka na lata... a pociąg?...dziś jest , jutro go nie ma...My na niego głosowaliśmy i oczekujemy konkretów a nie udziałów w komisji Macierewicza....co Olkuszan obchodzi Macierewicz i jego komisja ?
Autor: zofia12
Data: 27 lip 2010, godz. 13:48
Być może na polityce się nie znam ale wzrok dobry mam i widzę jak wygląda moje miasto a w trakcie wakacji jeżdżę i widzę inne miasta i porównuję.Kiedy po wyborach okazało się,że Olkusz ma aż 2 posłów to pomyślałam,że wreszcie miasto ruszy do przodu i moja nauka nie pójdzie na marne .Czas leci a tu nic nie słychać dobrego poza uroczystościami ,które czasem poseł zaszczyca swoją obecnością.Ale jak widać dyżurni partyjni czuwają i zostałam skarcona.Dobrze ,że tak kulturalnie ,bo róznie mogło być.
Data: 27 lip 2010, godz. 17:58
w katastrofie zginął olkuszanin, co prawda taki "przyszywany", nie taki zatroskany o miasto jak "landrover" i ja np. chciałbym wiedzieć, w jaki sposób zginął, a przynajmniej żeby go ktoś bronił przed oskarżeniami o brawurę, uleganie naciskom, niedouczenie językowe itd. bo wszystko to mieliśmy okazję usłyszeć na temat ś.p. mjr Protasiuka. Już widzę "landrover", jak ty głosowałeś na Osucha...
Autor: ~land rover
Data: 28 lip 2010, godz. 18:01
land

Owszem głosowałem na Osucha bo wtedy miałem nadzieję że dużo pożytecznego dla miasta zrobi...drogi wyremontuje albo chociaż dworzec PKP pomaluje bo budynek straszy jak dynia w święto Halloween ;-) ...ale się zawiodłem i już nie zagłosuje na niego....mam takie prawo...
W katastrofie zginęło wielu ludzi i żadna komisja im życia nie zwróci...lepiej zrobić coś dla żywych mieszkańców Olkusza niż zmarłych...bo zmarli potrzebują tylko świętego spoczynku...a co konkretnie zrobili panowie posłowie dla Olkuszan? może ja nie wiem to mnie oświeć... jakaś droga? most? nowe miejsca pracy? a może ekrany dźwiękochłonne o których mówi zofia12? No słucham...
Data: 28 lip 2010, godz. 18:43
rover - zastanów się, jak śp. Gosiewski załatwił zbudowanie peronu we Włoszczowej, a Osuch załatwił żeby IC jeździło przez Olkusz (i zatrzymywało się i w Olkuszu i we Włoszczowej) to kto najgłośniej darł ryja, że to nadużycia, że to śmieszne itd. - zwolennicy PO, nieprawdaż? a co ty zrobiłeś żeby bronić posłów, na jednego z których sam głosowałeś? więc się nie dziw, że po czymś takim nie chce się takiemu Osuchowi nic załatwiać, też bym nic nie załatwiał, tylko siedział cicho jak drugi z naszych i brał dietę. nie zapominaj, że od 3 lat Osuch jest posłem OPOZYCJI, a więc "załatwienie" czegokolwiek jest dość trudne, bo poprawki budżetowe zgłaszane przez posłów opozycji są odrzucane albo w komisjach albo na głosowaniach, więc przeprowadzenie jakiejkolwiek inwestycji opartej na pieniądzach z budżetu, a wnioskowanej przez posła opozycji jest bardzo trudne. Podobnie przeprowadzenie czegoś w instytucjach podległych rządowi - dlaczego np. dyrektor wojewódzki czegoś tam, np. dróg, ma spełnić choćby nawet słuszny postulat posła opozycji i narazić się ministrowi, który najczęściej jest kolegą posła z partii rządzącej? weź sobie najnowszą "Ziemię Olkuską" - jest tam zdjęcie, na którym obok minister rozwoju regionalnego siedzi drugi poseł olkuski, a ta pani obiecuje, ze da pieniądze na jakąś tam kanalizację. A to jest ta sama pani minister, co poskreślała inwestycje przeciwpowodziowe z listy śp. Gęsickiej i teraz Wisła i San wylały - czujesz różnicę i związek z katastrofą katyńską czy jeszcze nie?
Autor: ~ker
Data: 29 lip 2010, godz. 09:11
land rover napisał tak:
Owszem głosowałem na Osucha bo wtedy miałem nadzieję że dużo pożytecznego dla miasta zrobi...drogi wyremontuje albo chociaż dworzec PKP pomaluje bo budynek straszy jak dynia w święto Halloween ;-) ...ale się zawiodłem i już nie zagłosuje na niego....mam takie prawo...

Co ma piernik do wiatraka?! Osuch reprezentuje najwyższy szczebel władzy, a patrząc łopatologicznie nie ma nic do spółki PKP - właściciela dworca,.

land rover napisał tak:
a co konkretnie zrobili panowie posłowie dla Olkuszan? może ja nie wiem to mnie oświeć... jakaś droga? most? nowe miejsca pracy? a może ekrany dźwiękochłonne o których mówi zofia12? No słucham...

To, że posłowie mało robią dla Olkusza to fakt (Ryszka nic, Osuch coś tam jednak robi, przynajmniej tyle ile może, np pisanie interpelacji odnośnie DK 94).
I znów nie mieszaj tu rzeczy niebędących zależnymi od najwyższego szczebla, no może poza drogą krajową 94, której (jak pewnie nie wiesz, bo widać, że nie czytasz gazet) remont jest już zaprojektowany, obecnie czeka na wydanie DŚU, potem przetarg i w przyszłym roku zacznie się remont. Wspomniane ekrany będą od cmentarza aż po Skalską z jednej i Słowiki z drugiej strony.
Most? W Olkuszu mamy kilka mostów, największy jest nad rzeką Babą koło przejazdu na Żuradzkiej smiling smiley Po co nam więcej mostów? smiling smiley
O miejsca pracy fakt, mógłby lobbować u dużego przedsiębiorstwa, wszak infrastruktura w Olkuszu jakaś tam jest, chociaż Magistrat mógłby przygotować tereny inwestycyjne, chociażby jak Wolbrom.
Autor: ~wacek
Data: 29 lip 2010, godz. 23:40
Czy ktoś wie, co robi poseł Ryszka???
Czy On żyje...??? Dla Olkusza nic nie robił, nawet nic nie zaproponuje. Szkoda.
Głosowałem na PO ale juz nie zagłosuje. Ryszka to POmyłka...
Autor: ~baba
Data: 30 lip 2010, godz. 15:22
czyscie powariowali? posel będzie zalatwiał malarza i kubly farby? a kto zniszczyl elewacje - albo wy albo wasze dzieci,albo huligani za wazym przyzwoleniem .gdzie jest patrol pieszy policji/straży miejskiej aby pilnowac porządku? gdzie jest administrator budynku ? remont dwoca powinien wymusic burmistrz na wlascicielu budynku a nie wrabiac w to posłów.Posel powinien sie zająć sprawa przeksztalcen olkuskich ugorów w tereny przemyslowe i ściągnąć do Olkusza przedsiebiorcow.No chyba ze stawia na hodowle kóz w Olkuszu to jest na dobrej drodze ku jej rozwojowi.
Idź do strony:  1| 2| 3| »

Akcja: GrupyWątkiSzukajZaloguj
Nazwa użytkownika: 
E-mail: 
Temat: 
Kod potwierdzający:  Musisz podać kod z obrazka obok.
Przepisz kod z obrazka obok
(dot. tylko niezalogowanych użytkowników):

Smileys
...
(loading smileys)