Miejska Sieć Komputerowa - ilkus.net
I n f o r m a c j a:
Informacje techniczne związane z funkcjonowaniem sieci ilkus.net
Informacje techniczne związane z funkcjonowaniem sieci ilkus.net
N o w e w i a d o m o ś c i:
Re: Olkusz-miasto nieprzyjazne biznesowi
chłopie to ty chcesz aby ci sciezki rowerowe asfaltowali ? szlaki rowerowe przez las wyznaczone,a na drogach pojedyncze zakaly tamujace ruch, a nie rowerzyści którym ...
(07 wrz, 21:24, dziurabudżetowa, Olkusz)
(07 wrz, 21:24, dziurabudżetowa, Olkusz)
Całe władze Olkusza TO STARA SITWA robią tylko pod siebie!!! Nie myślą o prostych ludziach. Gdzie nowe zakłady pracy???!!! Gdzie przemyślane inwestycje???!!! wszystkie chodniki i ...
(06 wrz, 15:58, mir, Olkusz)
Re: Który Osrodek Szkolenia Kierowców?
(06 wrz, 15:58, mir, Olkusz)
..ale żeczewiście polecam Panią Annę.
(04 wrz, 21:05, hehe, Olkusz)
(04 wrz, 21:05, hehe, Olkusz)
Wiadomo gdzie piszą właściciele ośrodków jak zachwalają że są b.dobrą szkołą...
Widać gdzie pisze właściciel a gdzie uczeń.
(04 wrz, 21:04, hehe, Olkusz)
(04 wrz, 21:04, hehe, Olkusz)
Ja zdawałek u pani Ani polecam serdecznie cena jest wysoka ale się opłaca iść do porządnej szkoły jazdy niż do szmelcu.
Wszystko jest wliczone w cene ...
(04 wrz, 20:43, Miły_, Olkusz)
(04 wrz, 20:43, Miły_, Olkusz)
Ja polecam panią Anię tam na prawde wiadomo że szkolą.
Zdałam za 1 razem.
Instruktorzy są uprzejmi i dobrze tłumaczą.
(04 wrz, 20:05, Ola55, Olkusz)
zatrudnie MECHANIK ANGLIA – Renault Citroen Peugeot
(04 wrz, 20:05, Ola55, Olkusz)
MECHANIK Renault Citroen Peugeot WIELKA BRYTANIA
TYLKO Z DOSWIADCZENIEM W AUTORYZOWANYCH STACJACH.
Znajomosc systemow diagnostycznych konieczna, np. planet / nexia / clip.
Kursy i szkolenia mile widziane. Angielski ...
(01 wrz, 11:59, Komorowski, Dam pracę)
Re: Kurs angielskiego
(01 wrz, 11:59, Komorowski, Dam pracę)
Ja osobiście dużych szkół nie polecam, sam uczęszczam już kilka lat tutaj
http://www.english-school.pl/
i jestem bardzo zadowolony ;) Można uczyć się na zajęciach indywidualnych lub w grupach ...
(01 wrz, 11:11, Mateusz, Olkusz)
Korepetycje z matematyki
(01 wrz, 11:11, Mateusz, Olkusz)
Udzielę korepetycji z matematyki (każdy poziom).
matematykaa24@op.pl
(31 sie, 15:01, matematyka, Szukam pracy)
(31 sie, 15:01, matematyka, Szukam pracy)
Ja polecam Włodka, nie wiem jak w innych ośrodkach ale we Włodku wszystko elastycznie sobie dopasowywałem, miałem bardzo miła instruktorkę (Beata), dzięki której zdałem za ...
(31 sie, 11:05, Mateusz, Olkusz)
(31 sie, 11:05, Mateusz, Olkusz)
internet radiowy
mam internet w ilkus.net. Na początku było spoko...ale od jakiegoś czasu na otwarcie strony popołudniu trzeba chwilami czekac kilkanascie sekund!!! tragedia...gosciu tłumaczy ze niby drzewa przeszkadzaja...ale dlaczego na poczatku bylo lepiej i nie przeszkadzaly a teraz nagle przeszkadzaja? urosly przez 2 miesiące czy co?
przeciez liści jeszcze nie ma bo zima za oknem
a moze za wolne te łącza są???
przeciez liści jeszcze nie ma bo zima za oknem
a moze za wolne te łącza są???Re: internet radiowy
O tym, że drzewa są problemem, informowałem Cię w momencie instalacji łącza. Zasadniczo takich połączeń nie robię, zrobiłem je na wyraźną prośbę, w ramach, dla mnie dość kłopotliwego, wyjątku. Łącza mamy wykorzystane w ok. 70-75% w godzinach szczytu (popołudniowych), na 10 kwietnia zaplanowane jest kolejne zwiększenie przepustowości - podwojenie obecnych możliwości. Problem to tzw. ostatnia mila i na chwilę obecną nie ma możliwości technicznych, by go ostatecznie rozwiązać. Bardzo możliwe, że w okolicy maja uda się to zrobić, jednak jeśli bardziej Ci to odpowiada - proszę skorzystać z oferty &TP. Jako jeden z nielicznych podpisuję umowy z klientami na czas nieokreślony - nikogo nie zmuszam do współpracy ze mną.
Każdy klient, któremu nie potrafię zapewnić usługi na najwyższym poziomie jest dla mnie osobistą porażką, jednak życie nie składa się tylko i wyłącznie z sukcesów. Na szczęście w aspekcie tworzenia sieci tych 'porażek' jest niewiele i udaje się je w miarę sprawnie rozwiązywać.
--
Adam Kochanowski
Każdy klient, któremu nie potrafię zapewnić usługi na najwyższym poziomie jest dla mnie osobistą porażką, jednak życie nie składa się tylko i wyłącznie z sukcesów. Na szczęście w aspekcie tworzenia sieci tych 'porażek' jest niewiele i udaje się je w miarę sprawnie rozwiązywać.
--
Adam Kochanowski
Re: internet radiowy
mam pytanie czy w olkuszu na os sllowiki jest internet radiowy
Autor: ~jax
Data: 24 maj 2009, godz. 15:41
Data: 24 maj 2009, godz. 15:41
dziwne że drzewa przeszkadzają skoro raz jest bardzo dobry transfer a raz nie było wcale internetu przez kilka godzin...czyli co? raz drzewa znikają a raz się pojawiają ? to nielogiczne...obiecałeś że postawisz u mnie na kominie maszt, żeby przeciągnąć sygnał na Bogucin.. i mówiłeś że będę miał szybki internet i co? masztu do dziś nie ma więc twoje słowo jest
gó-wno warte!!! nie obiecuj gruszek na wierzbie !!! inne moje wpisy tutaj pokasowałeś bo są ci niewygodne? musisz pokazać na tym forum że tylko twoja jest racja? no cóż...być może i jest ale nie cała..moderować sobie możesz ale monopolu na racje nie masz...
gó-wno warte!!! nie obiecuj gruszek na wierzbie !!! inne moje wpisy tutaj pokasowałeś bo są ci niewygodne? musisz pokazać na tym forum że tylko twoja jest racja? no cóż...być może i jest ale nie cała..moderować sobie możesz ale monopolu na racje nie masz...
Autor: ~numris
Data: 24 maj 2009, godz. 18:09
Data: 24 maj 2009, godz. 18:09
na słowikach jest Play...antene mają na kominie Emalii więc zasięg powinien być dobry 

jax napisał tak:inne moje wpisy tutaj pokasowałeś bo są ci niewygodne? musisz pokazać na tym forum że tylko twoja jest racja? no cóż...być może i jest ale nie cała..moderować sobie możesz ale monopolu na racje nie masz...
Człowieku, czy Ty się dobrze czujesz? Nie skasowałem ani połowy Twojego wpisu. Co do masztu, jak mówiłem - rozważaliśmy, możliwe okazało się jednak bezpośrednie podłączenie Bogucina, więc bez sensu byłoby robić to dwukrokowo. Twój sąsiad ma teraz Internet i jest ok. Ty wybrałeś Internet poprzez GSM, i też jest ok. Dobrze, że mamy wybór. Jednak z kłamstwami, że niby coś pokasowałem wyskoczyłeś tak, jak w tych wcześniejszych wiadomościach z sobie specyficznym obiektywizmem...
--
Adam Kochanowski
Autor: ~heh
Data: 27 maj 2009, godz. 12:04
Data: 27 maj 2009, godz. 12:04
Dobra..nie kasowałeś...ale po co robiłeś mi nadzieje że będę miał szybki internet a potem nawet słowem się nie odezwałeś ...cisza jak makiem zasiał...trzeba było zadzwonić i przeprosić że jednak te plany nie zostaną zrealizowane a ty nic...a ja przez kilka miesięcy miałem nadzieje że bede miał szybki internet jak mi obiecałeś!!! TAK SIĘ NIE ROBI !!! JAK SIE COŚ OBIECUJE TO SIE DOTRZYMUJE SŁOWA...A JEŚLI SIĘ NIE DA TO SIĘ MÓWI GOŚCIOWI: "słuchaj stary, niestety nie uda mi się zrealizować tych planów". i tyle...wystarczyło powiedzieć to bym sobie od razu szybszy internet wziął zamist czekać ! To byłoby w porządku a nie ani me ani be !
Autor: ~./nikT
Data: 14 lip 2009, godz. 11:57
Data: 14 lip 2009, godz. 11:57
>> Dobra..nie kasowałeś...ale po co robiłeś mi nadzieje że będę miał szybki internet a potem
>> nawet słowem się nie odezwałeś ...cisza
Chyba już Cie nie kocha - pewnie dlatego nie odzywa się
>> nawet słowem się nie odezwałeś ...cisza
Chyba już Cie nie kocha - pewnie dlatego nie odzywa się