Miejska Sieć Komputerowa - ilkus.net
I n f o r m a c j a:
Informacje techniczne związane z funkcjonowaniem sieci ilkus.net
Informacje techniczne związane z funkcjonowaniem sieci ilkus.net
N o w e w i a d o m o ś c i:
Re: Olkusz-miasto nieprzyjazne biznesowi
chłopie to ty chcesz aby ci sciezki rowerowe asfaltowali ? szlaki rowerowe przez las wyznaczone,a na drogach pojedyncze zakaly tamujace ruch, a nie rowerzyści którym ...
(07 wrz, 21:24, dziurabudżetowa, Olkusz)
(07 wrz, 21:24, dziurabudżetowa, Olkusz)
Całe władze Olkusza TO STARA SITWA robią tylko pod siebie!!! Nie myślą o prostych ludziach. Gdzie nowe zakłady pracy???!!! Gdzie przemyślane inwestycje???!!! wszystkie chodniki i ...
(06 wrz, 15:58, mir, Olkusz)
Re: Który Osrodek Szkolenia Kierowców?
(06 wrz, 15:58, mir, Olkusz)
..ale żeczewiście polecam Panią Annę.
(04 wrz, 21:05, hehe, Olkusz)
(04 wrz, 21:05, hehe, Olkusz)
Wiadomo gdzie piszą właściciele ośrodków jak zachwalają że są b.dobrą szkołą...
Widać gdzie pisze właściciel a gdzie uczeń.
(04 wrz, 21:04, hehe, Olkusz)
(04 wrz, 21:04, hehe, Olkusz)
Ja zdawałek u pani Ani polecam serdecznie cena jest wysoka ale się opłaca iść do porządnej szkoły jazdy niż do szmelcu.
Wszystko jest wliczone w cene ...
(04 wrz, 20:43, Miły_, Olkusz)
(04 wrz, 20:43, Miły_, Olkusz)
Ja polecam panią Anię tam na prawde wiadomo że szkolą.
Zdałam za 1 razem.
Instruktorzy są uprzejmi i dobrze tłumaczą.
(04 wrz, 20:05, Ola55, Olkusz)
zatrudnie MECHANIK ANGLIA – Renault Citroen Peugeot
(04 wrz, 20:05, Ola55, Olkusz)
MECHANIK Renault Citroen Peugeot WIELKA BRYTANIA
TYLKO Z DOSWIADCZENIEM W AUTORYZOWANYCH STACJACH.
Znajomosc systemow diagnostycznych konieczna, np. planet / nexia / clip.
Kursy i szkolenia mile widziane. Angielski ...
(01 wrz, 11:59, Komorowski, Dam pracę)
Re: Kurs angielskiego
(01 wrz, 11:59, Komorowski, Dam pracę)
Ja osobiście dużych szkół nie polecam, sam uczęszczam już kilka lat tutaj
http://www.english-school.pl/
i jestem bardzo zadowolony ;) Można uczyć się na zajęciach indywidualnych lub w grupach ...
(01 wrz, 11:11, Mateusz, Olkusz)
Korepetycje z matematyki
(01 wrz, 11:11, Mateusz, Olkusz)
Udzielę korepetycji z matematyki (każdy poziom).
matematykaa24@op.pl
(31 sie, 15:01, matematyka, Szukam pracy)
(31 sie, 15:01, matematyka, Szukam pracy)
Ja polecam Włodka, nie wiem jak w innych ośrodkach ale we Włodku wszystko elastycznie sobie dopasowywałem, miałem bardzo miła instruktorkę (Beata), dzięki której zdałem za ...
(31 sie, 11:05, Mateusz, Olkusz)
(31 sie, 11:05, Mateusz, Olkusz)
Re: Co jest z tą siecią?
Już działa wszystko !!!!!
Dziękuje bardzo za szybką interwencje
Pozdrawiam
Dziękuje bardzo za szybką interwencje
Pozdrawiam
Autor: ~Adam
Data: 6 maj 2010, godz. 21:41
Data: 6 maj 2010, godz. 21:41
Tragedia z tą siecią. Jak byłem cierpliwy tak mam już tego dość. Ciągle coś nie tak. Bardzo często brak dostępu. Teraz też raz jest6 a raz nie ma. A jak już jest to nie da się wejść na stronę na której mi najbardziej zależy!!! Z tel. komórkowego wszedłem bez problemu więc stronka jest ok. Pozatym bardzo muli. Jak tak dalej będzie to będę szukał innego dostawcy.
ps. nawet tą wiadomość miałem problem wysłać. TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!
ps. nawet tą wiadomość miałem problem wysłać. TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!
Mamy jakiś problem w głównym węźle i staramy się go usunąć. Bardzo proszę o cierpliwość.
--
Adam Kochanowski
--
Adam Kochanowski
Autor: ~alf
Data: 7 maj 2010, godz. 00:03
Data: 7 maj 2010, godz. 00:03
Ja też kiedyś byłem w ilkusie i chwilami była tragedia...nie znam sie ale sygnał radiówki jest chyba słabszy niż sieci komórkowej... teraz mam Orange Free i żadnych awarii rozłączeń ani przerw, śmiga aż miło...i to z jaką predkoscia? 1,8-2 Mb/s...a chwilami nawet 2,5 Mb/s...bajka
alf, byłeś u nas na wyproszonym połączeniu, którego nie powinniśmy robić. Rozmawialiśmy o tym już nie raz. Pozdrawiam i życzę sporo klientów w Orange w okolicy, ciekawe jak długo będziesz cieszył się tak 'szybkimi' transferami.
--
Adam Kochanowski
--
Adam Kochanowski
Data: 7 maj 2010, godz. 11:31
Data: 7 maj 2010, godz. 11:31
Jeśli tego łącza nie powinno sie u mnie zakładać to po co go zakładałeś? Możesz być spokojny bo w Orange jestem już 4 miesiące i jakoś nie narzekam na transfery(Olkusz to nie Kraków wiec trudno o nagły duży przypływ abonentów korzystajaych z tego nadajnika - w Olkuszu jest ich kilka)...Mieszkam wysoko niedaleko nadajnika wiec o jakość połączenia nie musze sie martwić...Połączenie jest stabilne...Awarii,niskich transferów poniżej 1 Mb/s i przeciążeń sieci nie miałem w Orange w ciągu tych 4 miesiecy ŻADNYCH...w ciągu 4 miesiecy 3 razy transfer spadł do 1Mb/s... poza tym cały czas oscyluje w granicach 1,6-2 Mb/s...czego nie moge powiedzieć o ilkusie...niby że drzewa przeszkadzały ale te drzewa nadal tam rosną i sieci Orange to jakoś nie przeszkadza żeby osiągnąć transfery 2Mb/s...
Widzisz, założyłem dlatego, że prosiłeś, że było Ci potrzebne, a jak mówiłeś, nikt nic podłączyć nie chce. Ale cóż, na takich przypadkach człowiek przekonuje się w przykry sposób, że nie warto innym pomagać, bo w zamian się jeszcze obrywa. Zresztą, nie tylko ja mam wobec Ciebie takie odczucia. Życzę Ci miłego życia z Twoim 'charakterkiem', tak dobrze widocznym na olkuskich forach..
--
Adam Kochanowski
--
Adam Kochanowski
Data: 7 maj 2010, godz. 11:52
Data: 7 maj 2010, godz. 11:52
ps. mimo wszystko nie życze Ci niskich transferów i kolejnych awarii sieci ...zakopmy wojenny topór 

Data: 11 maj 2010, godz. 13:52
Data: 11 maj 2010, godz. 13:52
prosiłem bo nie sądziłem że będzie to aż taki szmelc !!!!!!!!!!!
Co z tym netem godzina 23:46 14 maj 2010
Uruchamiam kompa wszystko spoko. Neta nie ma. To rozłączam przyłączam wyjmuje zasilacz nic. Neta jak nie było tak nie ma. W końcu zaskoczył a łącze takie że masakra. Mam założony internet 1 mb i co daje linka po zmierzeniu pomiarem prędkości. [i43.tinypic.com] Później był 2 innym programem [i41.tinypic.com] ja się pytam co to ma być ??
Uruchamiam kompa wszystko spoko. Neta nie ma. To rozłączam przyłączam wyjmuje zasilacz nic. Neta jak nie było tak nie ma. W końcu zaskoczył a łącze takie że masakra. Mam założony internet 1 mb i co daje linka po zmierzeniu pomiarem prędkości. [i43.tinypic.com] Później był 2 innym programem [i41.tinypic.com] ja się pytam co to ma być ??